Diferenta dintre a sti si a face

Diferenta dintre a sti si a face

Daca incepi sa cauti diverse materiale despre dezvoltarea personala o sa gasesti multe articole si carti despre 10 lucruri pe care sa le faci la job, 7 pasi spre succesul tau, 5 lucruri pe care nu le stiai despre motivatie, 5 tehnici pentru gestionarea stresului, 20 de metode prin care iti poti creste afacerea. Toate aceste informatii sunt bune deoarece iti dau un alt inteles si o alta perspectiva. Ceea ce vreau sa subliniez este insa ca “a sti” nu  te face neaparat un om de succes. „A sti” si „ce faci cu ce stii” aduce rezultate.

Exista doar 3 pasi in directia succesului si acestia sunt:
1. ACTIONEAZA
2. ACTIONEAZA
3. ACTIONEAZA

Un rezultat  pe care ti-l doresti nu-l vei avea doar citind. Nu vei deveni mai bun in ceea ce faci  doar pentru ca stii ce trebuie sa faci. Intr-adevar este un prim pas necesar sa te documentezi insa nu este suficicient. Important este sa pui in practica ce citesti in articole sau carti si sa actionezi diferit in situatiile cu care te intalnesti.

Viata ne demonstreaza insa ca e usor de spus, greu de facut. De multe ori, draga cititorule, ti-e frica sa actionezi, ti-e teama sa nu dai gres, o voce secreta iti spune ca nu poti si renunti. Stagnezi la stadiul de „a sti”.
Sa luam un exemplu: cu totii stim ca este bine sa fim pozitivi, nu? Si totusi, o parte dintre noi ne surprindem ca ne temem de criza, vedem doar partea goala a paharului, cautam vinovati, ne spunem ca nu suntem in stare de mai mult si ne resemnam ca “asta-i viata”. Acest lucru se intampla deoarece noi functionam dupa niste programe mentale, pe care mintea noastra le urmeaza si daca doar am citit si nu am si exersat “ x pasi”, in majoritatea cazurilor nu se va schimba nimic. Doar prin exercitiu poti sa iti educi mintea sa vada partea plina a paharului.

Putem face o analogie si cu obtinerea permisului de conducere: ti-ai luat cartea cu regulile de circulatie, treci testul scris dar primesti carnetul numai dupa ce treci proba practica si demonstrezi ca stii sa conduci. Apoi incepi sa circuli si experimentezi cu fiecare kilometru. Poti sa inveti singur sa conduci? Sigur ca poti, poate dura mai mult si cu eforturi mai mari, dar e posibil. Cu un instructor dureaza mai putin si parca esti mai sigur pe calitatile si aptitudinile tale.

Asa se intampla si cu niste tehnici sau metode noi pe care vrei sa le inveti. Poti sa le abordezi si singur, dureaza poate mai mult pana vei observa ca functioneaza daca le pui in practica. La un curs avantajul este ca il ai pe trainer langa tine si exersezi dupa ghidajul lui. Ceea ce e diferit la un curs este „provocarea” de a face primii pasi de actiune. Inveti cum, constati ca se poate si dupa, stii cum sa actionezi si singur.

Creierul tau invata mult mai rapid si mai usor o noua cale neuronala si cand va intalni o situatie va alege diferit. Bineinteles ca trainerul nu este un magician cu o bagheta in mana. El este regizorul iar tu esti actorul, culisele sunt ale lui, scena si gloria iti apartin.

Ceea ce va face diferenta este modul in care actionezi. Doar actiunea te face mai bun, ea iti ofera feedback, actionand vei invata si vei putea sa te imbogatesti. Vei dobandi abilitati noi, iti vei largi perspectiva, iti vei schimba comportamente si atitudini. Iar ceea ce castigi la un nivel superior este putere spirituala, un alt nivel de vibratie,iubire si bunastare.

Asa ca nu mai amana, actioneaza, secretul reusitei este in mainile tale.

Daca a fost util pentru tine, daca doresti sa afli mai multe despre dezvoltare personala si cum te poate ajuta, astept un mesaj pe e-mail.

Inscrie-te la newsletter, vei primi informatii utile si oferte speciale, dedicate numai celor care se aboneaza.

Lasă un răspuns